FANDOM


180px-Matt Groening

Matt Groening.

Matthew Abram "Matt" Groening (s. 15. helmikuuta 1954 Portland, Oregon, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen sarjakuvapiirtäjä. Hänet tunnetaan parhaiten Simpsonit-televisiosarjan isänä. Ennen työtään Simpsoneissa Groening teki sarjakuvia nimeltä Elämä on helvettiä ja Akbar ja Jeff, johon kuului monta osaa. Groening suunnittelee myös Futurama-sarjaa.

Groening valmistui Evergreen State Collegesta 1977 ollessaan tällöin 23-vuotias. Hän aloitti uransa kirjoittajana, jonka jälkeen siirtyi sarjakuvan pariin.

Groening ja Deborah Caplan menivät naimisiin 1986. Heillä on kaksi lasta, Homer ja Abe. Groening ja Deborah erosivat 13 vuoden naimisissa olon jälkeen vuonna 1999.

PalkinnotMuokkaa

Groening on ollut 25 kertaa ehdokkaana Emmy-palkinnon saajaksi ja saanut niitä yksitoista, joista kymmenen tuli Simpsoneille, yksi Futuramalle.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Ympäri Wikian verkkoa
Hae mainospaikkaa

Satunnainen wiki